You are currently viewing U toku rekonstrukcija krova SBB hale Jezero

U toku rekonstrukcija krova SBB hale Jezero

U toku je rekonstrukcija krova SBB hale “Jezero” za koju su lokalna samouprava i Ministarstvo omladine i sporta opredelili 8,5 miliona dinara. Projekat za rekonstrukciju krova sportske dvorane “Jezero” urađen je još 2012. godine, ali je tek prošle godine, u prvoj fazi urađen centralni deo krova, površine 2.000 kvadrarta. Radove je finansirala lokalna samouprava sa gotovo 3,8 miliona dinara.

U toku je druga faza ove rekonstrukcije, tokom koje će biti urađen deo krova iznad istočne i zapadne tribine, ukupne površine 2.200 kvadrata. Ove radove, čija je vrednost oko 4,7 miliona dinara, finansira Ministarstvo omladine i sporta iz sredstava donacija Evropske unije. Iz SPD “Radnički” poručuju da je planirano da radovi budu okončani najkasnije do kraja ove godine.

Od velikog je značaja da krov na jednom ovakvom sportskom objektu, nakon 40 godina bude rekonstruisan. Ovo sve radimo kako bi sportistima omogućili što bolje uslove za treniranje i odigravanje utakmica, ali i zbog publike koja će doći da ih bodri. Sportisti nam zahvalnost pokazuju dobrim rezultatima, a u prilog tome ide i činjenica da su uglavnom prvi u svojim takmičenjima. Sa druge strane, publika se odužuje tako što u sve većem broju posećuje utakmice, istakao je Goran Marković, pomoćnik direktora za infrastrukturu u SPD Radnički.

Nedavno su u SBB hali Jezero, zamenjeni tuševi u svlačionicama, a za te namene je utrošeno 493 hiljade dinara od sredstava koje obezbeđuje naslovni sponsor hale. U planu je nabavka nove sportske opreme, odnosno koševa, golova, mreža, takođe od novca obezbeđenog kroz sponzorstvo. Urađen je i projekat rekonstrukcije rasvete u SBB hala “Jezero”, ali za to nedostaju finansiijska sredstava, u iznosu od sedam miliona dinara. Uprava Društva očekuje da će ta sredstva uspeti da obezbedi tokom sledeće godine, te da će započeti i ove radove.

Ostavite odgovor