You are currently viewing SBB naslovni sponzor kragujevačke hale „Jezero“

SBB naslovni sponzor kragujevačke hale „Jezero“

Jedan od najznačajnijih i najprepoznatljivijih sportskih objekata u Kragujevcu i Šumadiji, u narednih pet godina nosiće naziv „SBB hala Jezero“, ozvaničeno je današnjim predstavljanjem saradnje i ugovora o naslovnom sponzorstvu između Sportskog privrednog društva „Radnički“ doo Kragujevac i kompanije SBB.

Po osnovu sponzorstva, sredstvima SBB kompanije, biće namenski uloženo 100 hiljada evra za revitalizaciju i uređenje unutrašnjosti objekta, koji je decenijama mesto najvažnijih sportskih, muzičkih i ostalih kulturno-umetničkih događaja u centralnoj Srbiji.

 „Kao društveno odgovorna kompanija, SBB je prepoznao značaj ulaganja u halu „Jezero“. Želimo da pospešimo uslove treniranja i takmičenja za sve sadašnje sportiste i ohrabrimo sve buduće naraštaje da se bave sportom. Ova hala je uvek bila i simbol Kragujevca kao mesto okupljanja, radosti, uspeha, kulture i umetnosti, a mi kao kompanija koja je nastala u ovom gradu, želimo da „Jezero“ i u budućnosti bude ponos svih Kragujevčana.“, naglasila je Jovana Lukić, PR direktor SBB-a.

Sportska hala „Jezero“ jedan je od najpoznatijih kragujevačkih sportskih objekata. Otvorena je davne 1978. godine i iznedrila je mnogobrojne generacije sportista. Danas je koriste KK Radnički, OK Radnički, RK Radnički, KMF Ekonomac i Rvački klub Radnički, kao i ostali sportski klubovi centralnog grada Šumadije. Pored sportskih dešavanja, ona je čest domaćin i sveopšti promoter kulture, muzike i drugih umetnosti.

“Želim da se zahvalim, pre svega, gradu Kragujevcu na mogućnostima i podršci, kako bismo se što bolje pozicionirali na tržištu, a kompaniji SBB jer je prepoznala našu ideju da kroz razvoj sportske infrastrukture omogućimo sportistima svih generacija, najbolje uslove za treniranje i ostvarivanje rezultata. Ovo je samo početak poslovnih odnosa između SPD Radnički i velikih društveno odgovornih kompanija, u koje svakako spada, sada već naš partner, SBB.”, istakao je Bojan Ilić, direktor Sportskog privrednog društva “Radnički”.

„Za četrdeset godina postojanja sa parketa hale Jezero u nacionalne selekcije i evropske sportske klubove odlazili su brojni uspešni sportisti. Ova dvorana bila je domaćin i drugim kulturnim i zabavnim manifestacijama od značaja za grad Kragujevac. U obavezi Sportskog privrednog društva Radnički i svih nas je da kontinuirano organizujemo što veći broj manifestacija i događaja kako bi ona poslovala što bolje i bila još bolje pozicionirana.“ – rekao je Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu.

Od samog početka rada, ulaganja kompanije SBB usmrena su i na društvo u kome posluje. Kroz ovakve projekte SBB želi da istakne važnost održivosti lokalne zajednice, koja treba da neguje svoju tradiciju, čuva simbole i zdanja, po kojima je nadaleko poznata.

Ostavite odgovor