You are currently viewing Rasprodat koncert Balaševića u SBB hali Jezero

Rasprodat koncert Balaševića u SBB hali Jezero

Posle osam godina pauze legendarni kantautor Đorđe Balašević održaće koncert sutra, 15. novembra u 20 časova u rasprodatoj „SBB hali Jezero“ u Kragujevcu.

Prethodni susret sa Kragujevčanima bio je 2011. godine na „Kalendaru mog detinjstva“ uz klavirsku pratnju, a ovog puta će sa velikim pratećim bendom, poznatim i kao „Ujedinjeni Mangupi“, nastupiti u kragujevačkoj hali.

„Oni koji su me zavoleli po muzičkoj liniji, znaju štošta o meni. Oni koji me do sad nisu zavoleli, i neće, bojim se…“, izjavio je Balašević, jednom prilikom. 

Za Šumadince koji vole „panonskog mornara“ mesto okupljanja je kragujevačka „SBB hala Jezero“, sutra od 20 časova. U prodaji neće biti dodatnih ulaznica, niti će biti drugog koncerta.

Panonski mornar o sebi: „Prijatelji me uglavnom zovu Đole…Neprijatelji me ne zovu. Ali ne zovem ni ja njih. Pa ko duže izdrži…Rođen sam 1953. godine (Bik) u Novom Sadu. Išao sam u gimnaziju, ali nisam maturirao. Studirao sam geografiju, ali nisam diplomirao. Sve u svemu nije baš sjajno, ali je ipak korisnije nego da sam u međuvremenu doktorirao marksizam, kao neki moji ambiciozniji vršnjaci. Nosilac sam najvećih društvenih priznanja, od kojih nemam ni najmanje lične koristi.Ubrajaju me u prvih pet kantautora u našim zemljama, ali u našim zemljama ima taman toliko kantautora da, kako god okreneš, moraš biti među prvih, i jedinih pet. Profesionalnih uspeha imao sam, hvala na pitanju, a jedan od tih, na samom domaku istorije, je i Poslednja jugoslovenska turneja u maju 1990. Poslednja jugoslovenska, ne moja…“

Ostavite odgovor

five × 2 =